UMF a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ‘Meritul Sanitar’ în grad de Cavaler

151

Preşedintele României, Klaus Iohannis a decorat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ Cluj-Napoca a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ‘Meritul Sanitar’ în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la gestionarea epidemiei de COVID-19. Distincţia i-a fost înmânată rectorului UMF ‘Iuliu Haţieganu’, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, de către preşedintele României, în cadrul unei ceremonii care a avut loc ieri, 1 Decembrie, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UMF.

Această distincţie, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler a fost oferit în semn de recunoştinţă pentru calitatea procesului educaţional şi a excelenţei academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

„Mă bucur enorm că eforturile noastre, ale conducerii, cadrelor didactice, studenţilor şi personalului administrativ, ale întregii comunităţi academice, sunt recunoscute şi apreciate la cel mai înalt nivel, că reprezentăm un model de implicare în societate prin rolul pe care ni l-am asumat pentru binele comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea. Această distincţie ne onorează şi ne motivează să continuăm să susţinem performanţa în medicina din România”, a declarat rectorul UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

De altfel, aceasta este a doua distincţie pe care UMF „Iuliu Haţieganu” a primit-o de la preşedintele României. Anul trecut, la 100 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Medicină cu predare în limba română, UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a fost distinsă cu Ordinul „Meritul Pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata