A fascinat cu rolul din „IISUS DIN NAZARET”. Cum arată acum actorul ROBERT POWELL şi cum l-a marcat filmul biblic

816

În cariera oricărui actor, să intri in pielea lui Iisus este o misiune cu totul exceptionala, iar actorii care l-au jucat de-a lungul anilor au simtit fascinatia acestui rol. Desi multi au incercat sa-l egaleze, de departe cel mai cunoscut dintre actori ramane Robert Powell din mini-seria „Jesus of Nazareth” a lui Franco Zefirelli.

Iar modul in care a ajuns sa primeasca acest rol e cu atat mai deosebit cu cat regizorul Franco Zeffirelli isi dorea actori mari ca Al Pacino sau Dustin Hoffman in distributia filmului sau biblic. Când a văzut insă ochii albastri ai lui Powell, s-a răzgândit si si-a dat seama că a găsit persoana pe care o cauta. Se spune chiar ca regizorul i-a recomandat sa nu clipeasca in timpul viitoarelor filmari, astfel incat impactul privirii sa fie cu atat mai puternic pentru spectatori si să ofere un aer misterios.

În vizunea History Channel, Robert Powell, care avea 33 de ani cand l-a jucat pe Iisus, a vrut sa ii dea o latura umana personajului sau, dar si-a dat seama ca, daca il face uman, ii fura din divinitate.

Robert a declarat in nenumarate randuri, dupa incheierea filmarilor, că experienta interpretarii lui Iisus a fost una traumatizanta. Pentru a se transforma in fiul lui Dumnezeu, starul a ascultat intocmai indicatiile regizorului. Nu multi stiu, insa el s-a casatorit chiar cu iubita lui pentru ca Franco Zefirelli, un catolic convins, nu a vrut ca starul filmului sau biblic sa traiasca in pacat.

Pentru a se asigura ca imaginea lui Robert este cat mai autentica, echipa de machiaj a insistat pe o asemanare izbitoare intre Robert Powell si reprezentarile iconografice cele mai difuze ale lui Iisus.

Interesant este insă că, la inceput, Powell nu a pretuit rolul pe care l-a primit: „Nici macar nu m-am dus la preselectie, dintr-o aroganta tipica celor de varsta mea. In cele din urma am facut un test. Cand m-am uitat in oglinda, mi-am dat seama ca ma uit cu adevarat la Iisus. A fost ceva magic. De la par si pana la silueta, eram Iisus Hristos. A fost un moment incredibil”, declara Powell intr-un interviu din 2000 pentru The Express.

Astfel, că dupa rolul interpretat in productia lui Franco Zeffirelli, Iisus din Nazaret, actorul britanic Robert Powell a ajuns sa creada ca este, cu adevarat, un trimis al lui Dumnezeu, desi se considera un ateu inainte sa inceapa filmarile. Actorul a facut tratament pentru a se vindeca de sindromul mesianic, apoi a incercat sa-si continue cariera.

Cât despre procesul de filmare si rezultatul final, interpretul lui Iisus spune ca a ramas total marcat de o scena care-l bantuie si acum: cea in care era cruficat. „Eram doar eu si echipa de filmare, alaturi de ceilalti actori. Eram toti emotionati si plangeam, iar eu imi auzeam vocea ca un ecou printre acei munti. Cred ca acea scena este cel mai bine scrisa din istorie”, a spus el potrivit procinema.ro.

Iar în luna decembrie a anului 2017, actorul Robert Powell a fost invitat de History Channel să realizeze un material video special „Robert Powell: The Real Jesus of Nazareth”, in care sa calce pe urmele personajului pe care l-a jucat in urma cu 40 de ani si sa descopere si mai multe informatii despre Mantuitor.

Sursa: digi24.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata