Academia Navală Mircea cel Bătrân a investit 400.000 de lei din fonduri proprii în cinci laboratoare

Academia Navală Mircea cel Bătrân, din Constanţa, a inaugurat cinci laboratoare tehnologice şi de aplicaţie pentru facultăţile de Navigaţie şi Management Naval şi de Inginerie Marină, realizate şi dotate, în cea mai mare parte, din fonduri proprii şi cu contribuţia ştiinţifică a cadrelor universitare, a anunţat rectorul instituţiei de învăţământ superior, comandor conf. dr. ing. Alecu Toma.

Este vorba despre trei laboratoare noi alocate Facultăţii de Navigaţie şi Management Naval pentru cursurile de Manevra navei, Bazele logisticii sau Tehnica transportului maritim şi altele două pentru Facultatea de Inginerie Marină – laboratoarele de Echipamente electrice şi Simulatorul de comunicaţii navale HARRIS, care au fost inaugurate cu prilejul aniversării a 148 de ani de învăţământ românesc de marină militară, potrivit rectorului Toma.

„Cele cinci noi laboratoare au fost proiectate pentru a răspunde atât cerinţelor procesului de instruire a studenţilor cât şi cercetării ştiinţifice, la cele mai înalte standarde academice. Valoarea investiţiei realizată din fonduri proprii, pentru patru dintre cele cinci noi laboratoare-simulatoare, am calculat-o la 400 000 lei, fiind doar costurile de achiziţie a echipamentelor iar concepţia şi punerea în operă a fost realizat cu cadrele didactice şi cercetători din academie, realizând astfel mari economii. Simulatorul de comunicaţii navale a fost achiziţionat print-un contract offset al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN)” – a declarat rectorul ANMB Alecu Toma, pentru AGERPRES.

Rectorul ANMB a mai precizat că instituţia de învăţământ superior continuă procesul de modernizare a bazei materiale şi proiectele aflate în derulare, activităţile desfăşurându-se cu respectarea normelor de siguranţă sanitară.

„Ne dorim foarte mult ca la revenirea studenţilor la cursuri, în campusul universitar, să îi putem întâmpina cu laboratoare noi, dotate la standarde superioare, care să îi bucure şi să îi motiveze totodată în procesul de învăţare şi de cercetare”, a conchis rectorul ANMB, comandor conf. dr. ing. Alecu Toma.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata