Alstom finalizează proiectul de electrificare feroviară pe tronsonul Vinţu de Jos-Simeria

74

Compania Alstom a finalizat lucrările de electrificare şi energoalimentare pe cei 42 km ai tronsonului Vinţu de Jos – Simeria, în cadrul modernizării infrastructurii şi suprastructurii de cale ferată de pe ramura nordică românească a culoarului paneuropean Rin-Dunăre, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

În acest sens, beneficiarul proiectului, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, a semnat recent Procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

„În cadrul proiectului, responsabilitatea Alstom a inclus realizarea unei substaţii de tracţiune electrică la Şibot, care transformă puterea electrică provenită din sistemul naţional de alimentare şi o adaptează pentru sistemul electroenergetic necesar tracţiunii feroviare”, se menţionează în comunicat.

În contextul electric, compania Alstom a instalat sistemele de alimentare cu energie electrică, însumând peste 130 km desfăşuraţi de catenară. În plus, aceasta a fost responsabilă şi de furnizarea sistemelor de informare şi anunţare a pasagerilor.

„Beneficiile unei linii de cale ferată reabilitate sunt multiple, de la asigurarea unei călătorii mai rapide, mai sigure şi mai confortabile pentru pasageri, până la dezvoltarea economică şi socială a zonelor pe care aceste linii le traversează”, a afirmat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Din punct de vedere al activităţilor, compania Alstom este activă în lucrările continue de reabilitare a tronsonului românesc al coridorului Rin-Dunăre din anul 2012, iar în prezent compania acoperă peste 75% din cei 450 km aflaţi în prezent în curs de reabilitare pe sectorul românesc, în domeniul semnalizărilor sau infrastructurii.

În prezent Alstom are peste 5.000 km de linii echipate în peste 50 de proiecte derulate în lume. Compania oferă o gamă completă de echipamente şi servicii, de la trenuri de mare viteză, metrouri, tramvaie şi autobuze electrice, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii de mobilitate digitale.

Concret, în anul fiscal 2019/2020, Alstom a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde de euro şi comenzi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Având sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 38.900 de angajaţi.

În sectorul feroviar, Alstom activează în România de peste 25 de ani şi deţine poziţii de lider în soluţii de control al traficului şi de electrificare feroviară. Compania are în prezent peste 500 de angajaţi şi derulează mai multe proiecte de reabilitare şi modernizare a căilor ferate la nivel naţional, în diferite etape de implementare. Din 2004, Alstom furnizează servicii complete de întreţinere pentru cele 83 de trenuri non-Alstom ale flotei metroului din Bucureşti.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata