Care sunt cei mai sănătoși îndulcitori. Ce spun medicii

156

Pentru a avea o viață lungă și sănătoasă, este recomandat să evitați consumul în exces de zahăr, sare și grăsimi. Acesta este un îndemn foarte renumit ce are ca scop schimbarea stilului alimentar al românilor care, conform studiilor, sunt foarte pasionați de dulce. Așadar, zahărul devine o problemă serioasă pentru organism. Primul instinct va fi să îl înlocuim cu alți îndulcitori.

De multe ori ni s-a întâmplat să punem în cafea îndulcitor în loc de zahăr. Însă chiar dacă aceștia par sănătoși, pot cauza probleme serioase de sănătate, după spusele medicilor.

Nutriționistul Gianluca Mech spune adevărul din spatele acestor îndulcitori, pentru csid.ro. Îndulcitorii sunt de mai multe tipuri: naturali sau produși în mod artificial în laborator.

Îndulcitorii naturali

Mierea: este un aliment cu un conținut ridicat de calorii dar cu proprietăți nutritive excelente

Stevia: provine dintr-o plantă originară din America de Sud. Ajută la reducerea tensiunii arteriale și la reducerea nivelului de glucoză din sânge, dar și a nivelului de insulină după masă.

Siropul de arțat: este plin de minerale și vitamine. Are mai puține calorii comparativ cu mulți alți îndulcitori naturali și are proprietăți energizante și purificatoare.

Tagatosio: Este un îndulcitor extras din lapte, deci are o sursă „naturală”, însă în realitate este un zahăr „modificat”. Este mai puțin dulce decât zaharoza, însă are mult mai puține calorii și nu are impact asupra glicemiei. Doza maximă admisă nu trebuie să depășească 50g pe zi, pentru a evita efectul laxativ. De fapt, tagatoza este metabolizată de organism ca o „fibră” ața că, stimulează tranzitul intestinal.

Îndulcitorii artificiali

Sunt folosiți pentru că au calorii foarte puține sau deloc, și de aceea ajută la menținerea unei greutăți normale și pot fi utilizați și în timpul curelor de slăbire. În majoritatea cazurilor, nu au proprietăți…

Sursa

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner