China conduce redresarea industriei auto în urma pandemiei

0 12

În China vânzările auto au crescut cu 12,5% în octombrie şi este cea de-a şaptea lună de creştere consecutivă, în cea mai mare piaţă auto din lume conducând la redresarea industriei globale după criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmit Xinhua şi Reuters.

Numai luna trecută, livrările au urcat la 2,57 milioane de vehicule, a informat miercuri Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM). Vânzările auto pe piaţa chineză au crescut cu 12,8% în septembrie.

Însă, în primele zece luni din acest an, vânzările au scăzut cu 4,7%, la 19,70 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din anul trecut.

Producătorii auto globali, inclusiv Toyota şi Honda, au anunţat că se aşteaptă la profituri mai ridicate în urma majorării vânzărilor pe piaţa din China. De asemenea, redresarea economiei chineze a accelerat, înregistrând un avans de 4,9% în trimestrul trei din 2020, faţă de o expansiune de 3,2% în precedentele trei luni.

Septembrie şi octombrie, cunoscute ca „septembrie de aur şi octombrie de argint” de specialiştii auto chinezi, sunt percepute ca perioadele de vârf ale sezonului pentru vânzări, clienţii revenind în mod tradiţional să facă achiziţii după perioada verii. Reflectând această tendinţă, livrările de maşini de pasageri au urcat cu 9% în octombrie, unii producători auto, inclusiv Toyota, înregistrând creşteri de peste 10%.

Vânzările de camioane şi alte vehicule comerciale, care reprezintă aproximativ un sfert din piaţă, au urcat cu 30% în octombrie, sprijinite de investiţiile guvernamentale în infrastructură, precum şi de reglementările mai dure privind emisiile.

Iar livrările de automobile electrice şi hibride au crescut luna trecută cu 105%, la 160.000 unităţi, a patra lună de creştere consecutivă. În acest an, CAAM se aşteaptă la un declin cu 11% al vânzărilor de automobile electrice şi hibride, la 1,1 milioane de unităţi.

În acest an, Asociaţia Producătorilor Auto din China se aşteaptă la un recul de aproximativ 10% al vânzărilor pe cea mai mare piaţă auto din lume, iar în cazul unui al doilea val de infecţii declinul s-ar putea adânci la aproximativ 20%.

În prezent, China este responsabilă pentru 27% din producţia auto globală, faţă de 7% în 2003, conform datelor UBS.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata