Cum iti pot influenta parazitii viata si cum scapi de ei

Inca din vremuri demult apuse parazitii au avvut dorinta de a se impune si de a se dezvolta intr-un ritm alert. Societatatea este din ce in ce mai predispusa la acestia, cat si la o serie vasta de virusi si bacterii. Asemeni animalelor, corpul oamenilor poate fi usor de infestat cu paraziti diversi, fapt ce ar putea sa schimbe intru totul stilul de viata.

 

Adesea, parazitii sunt extrem de intalniti la copii, dat fiind lipsa de igiena sau frecventa constanta a acesteia care sa previna aparitia si dezvoltarea parazitilor in organism. Insa, parazitii pot aparea si la adulti sau se pot transmite cu usurinta prin utilizarea comuna a unor obiecte mai mult sau mai putin personale (consumul unor alimente, obiectele sanitare de igiena, prin contact direct cu purtatorii, prin contact indirect cu o serie de lucruri utilizate de catre purtatori care au fost infestate de-a lungul timpului etc.). Astfel, odata ce parazitii intra in corp, acestia se vor inmulti cu rapiditate si va transforma purtatorul intr-un adevarat focar de infectie pentru cei din jurul lor.

Principalele simptome ale infestarii cu paraziti sunt prezenta oxiurilor sau a oualor in materiile fecale ce deseori se pot observa cu ochiul liber, pofta de mancare accentuata (in special pofta de dulce), respiratie urat mirositoare, mancarime in zona anala etc.

 

De aceea, ori de cate ori remarcati aceste aspecte la copilul dumneavoastra sau la propria persoana este recomandat sa va adresati imediat catre un cabinet de parazitologie si catre un medic, pentru a putea realiza demersurile necesare.

Dezvoltarea si reproducerea parazitilor in corp poate avea efecte cu un impact negativ foarte ridicat, inclusiv sa duca la deces.

 

Bioclinica este unul din centrele medicale specializate in cadrul careia puteti executa analizele de specialitate pentru a determina tipul parazitilor si cele mai bune remedii terapeutice impotriva acestora.

De mentionat este si faptul ca aceasta clinica este prezenta in peste 15 judete din tara si executa parteneriate cu Ministerul Sanatatii, ceea ce inseamna ca vorbim de o activitate acreditata si conforma cu standardele medicale de lucru. Totodata, va puteti adresa catre Bioclinica si catre realizarea unor analize specifice cu privire la paraziti prin intermediul unei trimiteri de la medicului de familie. Bioclinica realizeaza inclusiv o serie de analize ce pot fi decontate de catre CNASS.

 

In ceea ce priveste depistarea parazitilor, in vederea stabilirii unui tratament corect, doctorii pot recomanda analiza fecalelor, care presupun bineinteles colectarea unei monstre igienice de scaun. Procedura este invaziva si non-dureroasa. De asemenea, atunci cand prezenta parazitilor nu poate fi determinata prin analiza materiilor fecale sau atunci cand doctorul considera de cuviinta, se poate realiza si analiza de hematologie prin care sa se determine o serie de anticorpi specifici unor anumite tipuri de paraziti.

Executarea unor analize hemautologice pot stabili totodata tolerabilitatea unor anumiti compusi si medicamente cu organismul si cu parazitii in sine, pentru ca acestia sa fie eliminati intr-un mod eficient.

 

De asemenea nu uitati ca este foarte important ca tratamentul impotriva parazitilor sa fie acompaniat de catre conditii de igiena foarte stricte, pentru a preveni reinfectarea si eliminarea completa a acestora.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata