Cum se poate relansa economia cu ajutorul turismului rural

La o jumătate de an de la lansarea acestui concept, din care trei luni s-au scurs sub periclitățile pandemiei, rezultatele platformei de booking Travlocals sunt bune pentru începerea unui start-up din domeniul turismului, industrie serios afectată de pandemie. În cele șase luni de activitate, platforma Travlocals a reușit să reunească aproximativ 100 de parteneriate: mai bine de 70 de spații de cazare, din toate părțile țării, de la cabane și case tradiționale, la căsuțe în copac și glampinguri și mai bine de 20 de experiențe turistice.

”Turismul rural, autentic, este șansa relansării noastre, ca țară. Vestea bună e că schimbările încep deja să apară şi interesul pentru România este în continuă creştere. Deşi suntem abia în primele zile ale lunii iunie, 10% dintre unitățile de cazare sunt fully booked pentru perioada iunie – august și alte aproximativ 15% au toate weekendurile rezervate în perioada verii. Sunt cifre care nu pot decât să ne bucure şi să ne confirme că facem un lucru bun, atât prin intermediul Travlocals, cât și prin cel al blogului Wildventure – satelitul platformei, cu peste 3 ani vechime și care a depăşit recent un milion de vizite,” dezvăluie Radu Fusea, fondatorul Travlocals.

Dacă la începutul anului site-ul alătura aproximativ 30 de cazări, în clipa de față a ajuns la 72 de spații de cazare listate pe platformă, încă 10 pe lista de așteptare și 23 de experiențe autentice – de la tururi cu bicicleta în Roșia Montană, până la observarea bizonilor sau a urșilor, rafting, brunchiuri la conac sau cursuri de olărit. În plus, mai bine de 700 de persoane și-au creat un cont pe platformă și au făcut mai bine de 800 de rezervări și cereri de rezervări, printre care 268 doar în luna mai.

Începută în luna decembrie 2019, Travlocals.com este prima platformă de booking care îmbină cazări dar și experiențe locale și de ordin rural de la noi din țară. De la case tradiționale și restaurante cu specific tradițional, conace vechi, cabane dar și căsuțe în copac, glampinguri și nu doar atât, toate acestea se pot regăsi pe site-ul Travlocals.com. Rezervările efectuate cu ajutorul platformei nu sunt comisionate, efectuându-se direct între client și gazdă și oferind așadar garanția celui mai bun preț.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata