Fundaţia United Way România a oferit suport pentru întoarcerea copiilor în siguranţă la şcoală cu 1.200.000 de măşti

0 63

Fundaţia United Way România a oferit suport pentru întoarcerea copiilor în siguranţă la şcoală, printr-o donaţie importantă a companiei Naguma Medical Supply SRL de 1.200.000 de măşti de protecţie.

În luna februarie, United Way România a trimis 1.200.000 de măşti de protecţie în şcoli, grădiniţe, centre educaţionale din Bucureşti, Cluj şi Timişoara şi în zonele limitrofe. Acest necesar a fost calculat pentru un număr de peste 12.000 de persoane, pe o perioadă de 3 luni.

Aceste măşti de protecţie au fost distribuite unui număr de 5.000 de elevi, din peste 30 de şcoli şi grădiniţe partenere, 4.000 de copii din zone vulnerabile, ajutati in cadrul centrelor educaţionale, 800 de vârstnici, cu o situaţie materială precară, 1.500 de adulţi şi 400 de tineri defavorizaţi, precum şi 500 de specialişti din prima linie şi voluntari.

„Pandemia ne-a schimbat şi ne-a afectat viaţa tuturor, iar copiii au nevoie de susţinerea şi de ajutorul nostru pentru a se menţine sănătoşi şi a reveni în siguranţă la şcoală. Ne-am dorit ca aceste măşti de protecţie să ajungă cât mai repede la şcoli, grădiniţe, centre educaţionale şi vrem să mulţumim partenerului nostru, compania Naguma Medical Supply SRL, pentru tot suportul oferit şi donaţia făcută”, a afirmat Adriana Dobrea, director executiv United Way România.

La rândul său, „Suntem onoraţi să contribuim la eforturile United Way menite să sprijine educaţia copiilor din România, oferindu-le protecţie într-o perioadă atât de dificilă pentru noi toţi, dar mai ales pentru cei mici. Le mulţumim pe această cale pentru oportunitate şi încredere.” a mărturisit Ashton Topolinski, Naguma Digital Marketing Manager.

Prin această acţiune, United Way România susţine educaţia şi întoarcerea copiilor în condiţii de siguranţă la şcoală şi îndeamnă la responsabilitate socială şi solidaritate, prin menţinerea standardelor de igienă, protecţie şi siguranţă. Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, Fundaţia United Way România, cu sprijinul partenerilor săi, a demarat proiecte şi acţiuni atât pentru a susţine cadrele medicale din linia întâi, cât şi pentru a proteja persoanele care fac parte din grupurile vulnerabile şi cu risc.

În prezent, United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcţii care pun bazele unei comunităţi prospere: acces la o educaţie de calitate, servicii bune de sănătate şi un venit suficient pentru a întreţine o familie. Acţionăm ca un organizator comunitar, mobilizând o reţea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituţii publice, lideri din societatea civilă, donatori şi voluntari – să îşi coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 11.500 de persoane în dificultate, cu susţinerea a peste 3.500 de donatori individuali, 37 de donatori majori, 100 de companii şi peste 250 de voluntari.

Iar Naguma Medical Supply SRL s-a alăturat campaniei de luptă împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, asumându-şi misiunea de a furniza cetăţenilor din România şi Uniunea Europeană echipamente de protecţie de calitate. Până acum, Naguma a donat diferitelor organizaţii peste 500.000 de măşti sau echivalentul în bani. Totodată, Naguma a furnizat României şi altor ţări din Uniunea Europeană peste 30 de milioane de măşti şi va continua să sprijine lupta împotriva COVID-19.

Aşadar, Naguma este o companie nou-înfiinţată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael şi cei trei copii – Tyler, Michael şi Ashton), prezentă în România de peste 13 ani şi activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană îşi propune ca Naguma să devină un furnizor de măşti şi alte echipamente individuale de protecţie (EIP) pentru Europa de Est.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata