In 10 ani, 20% dintre masinile electrice vor fi propulsate de pile de combustibil

Bosch estimeaza ca, in circa 10 ani, una din 5 masini electrice va fi propulsata de pile de combustibil, aceasta tehnologie fiind vazuta drept o solutie mai buna pentru cresterea autonomiei.

Bosch are un parteneriat cu firma Powercell pentru a incepe productia de masa a pilelor de combustie pentru autovehicule. Reprezentantii companiei sustin ca acum este momentul oportun pentru investitii in tehnologia Fuell Cell.

“in circa 10 ani, 20% dintre masinile electrice vor fi propulsate de pile de combustibil. Este o solutie preferata pentru electrificarea vehiculelor comerciale, in special pentru cele care au nevoie de autonomie ridicata,” a declarat Stefan Hartung, directorul diviziei Automotive de la Bosch.

Potrivit acestuia, beneficiile Fuel Cell în cazul autoturismelor sunt greutatea redusă a sistemului de propulsie și a rezervorului de hidrogen, precum și timpul de încărcare mai scăzut.

Reprezentantul Bosch spune că, deocamdată, comercializarea și producția de masă a pilelor de combustie ridică probleme complexe de rezolvat, iar industria are nevoie de timp pentru dezvoltarea tehnologiei.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata