Începe campania de vaccinare anti-COVID şi la Spitalul Universitar Bucureşti

Foto: suub.ro
0 59

Miercuri 30 decembrie începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 şi la Spitalul Universitar din Bucureşti, primele cadre medicale care vor fi imunizate fiind doi medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Este un moment important pentru Spitalul Universitar. Azi începem un alt capitol al luptei noastre cu această patologie generată de un virus ciudat – SARS-CoV-2, cu o boală cu manifestări extrem de eterogene şi extrem de imprevizibile, azi începem vaccinarea pentru personalul Spitalului Universitar”, a declarat managerul instituţiei medicale, prof. dr. Cătălin Cîrstoiu.

Vaccinarea de la Spitalul Universitar începe cu medicii cei mai expuşi – medicii de la UPU, medicii din ATI, din Blocul operator, urmând ca, ulterior, personalul instituţiei să fie vaccinat.

Însă vor fi vaccinaţi, deopotrivă, angajaţii de la Institutul de Virusologie „Ştefan Nicolau”, Spitalul Clinic „Prof. dr. Teodor Burghele”, Institutul ORL, personalul din farmaciile sectoarelor 4, 5 şi 6, personalul medical din cabinetele stomatologice, angajaţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, medicii de familie şi asistenţii medicali din sectoarele 5 şi 6, dar şi cadrele medicale din lanţul privat de sănătate „Regina Maria”.

„Vom vaccina aproape 20.000 de oameni în această etapă. Numai în Spitalul Universitar, spre exemplu, avem cam 2.500 de angajaţi care vor fi vaccinaţi. În plus, vom vaccina medicii rezidenţi, care sunt aproape 1.500 în Spitalul Universitar, dar şi studenţii Facultăţii de Medicină care îşi vor desfăşura stagii clinice, precum şi studenţii din preclinic. (…) Am organizat un circuit în patru puncte de vaccinare. Azi, în prima zi, vom încerca să vaccinăm 100 de persoane”, a precizat prof. dr. Cătălin Cîrstoiu.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x