O companie din Germania dezvoltă un test pentru depistarea coronavirusului în ochi

55

În lupta cu coronavirusul,  compania germană Semnic RF, încearcă să pună la punct o nouă tehnică de depistare a coronavirusului, printr-o procedură de scanare a ochilor. 

În conformitatea reprezentanţilor firmei, această tehnică poate identifica în doar trei minute purtătorii virusului şi are o rată de succes de 95%, informează Reuters, preluată de Agerpres.

În acest sens, compania Semic RF şi-a dezvoltat aplicaţia de scanare alături de pateneri din Statele Unite şi speră ca aceasta să fie lansată până la sfârşitul lunii viitoare, a declarat director general al companiei, Wolfgang Gruber.

Procedura se bazează pe utilizarea unei fotografii a ochilor, realizată cu un smartphone, şi identifică virusul prin intermediul unei inflamaţii simptomatice a membranei conjunctive oculare, supranumită „ochi roz”.

În acest fel, „Am reuşit să izolăm COVID-19 din peste două milioane de nuanţe diferite de roz”, a explicat Gruber pentru Reuters.

În explicaţiile acestuia, aplicaţia, testată deja pe un număr de peste 70.000 de persoane, poate procesa până la un milion de scanări pe secundă, existând opţiunea de a extinde această capacitate. Cu ajutorul acesteia s-ar putea reveni la participarea unor mulţimi mari de persoane la evenimente precum concerte şi meciuri de fotbal, notează Reuters.

Astfel, „Deschideţi aplicaţia, faceţi o poză a ambilor ochi, o trimiteţi pentru evaluare, apoi se poate stoca rezultatul evaluat sub formă de cod QR în smartphone-ul persoanei testate”, a adăugat Gruber.

În prima fază, aplicaţia se adresează companiilor şi utilizatorilor comerciali, la un cost de 480 de euro (570 de dolari) pe lună, fiind planificată o lansare ulterioară pentru persoane fizice.

sursa: digi24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner