OMS Europa face apel la combaterea „oboselii” tot mai mari a populaţiei în faţa COVID-19

0 1

În prezent, omenirea se confruntă cu „oboseala” tot mai mare a populaţiei în faţa pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor introduse, de aceea Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din Europa a făcut apel marţi la guverne să combată această  „oboseală”, relatează AFP.

„Pe baza unor date obţinute prin sondaje realizate în ţări din regiune, putem constata, fără surpriză, că oboseala persoanelor intervievate este tot mai mare (…) Se estimează în prezent că ea a ajuns la peste 60% în unele cazuri”, a precizat într-un comunicat directorul filialei din Europa a OMS, Hans Kluge, care a mai spus că populaţia a făcut „sacrificii imense” în ultimele opt luni, de la primele cazuri de COVID-19 depistate.

„Costul a fost extraordinar şi ne-a epuizat pe toţi, indiferent unde trăim şi ce facem. În astfel de circumstanţe, este uşor şi firesc să te simţi apatic şi demotivat”, a scris el.

La nivelul tuturor ţărilor, entru a contracara această „oboseală”, autorităţile trebuie să asculte populaţia şi să conceapă împreună cu ea reacţiile pentru a continua lupta împotriva pandemiei de coronavirus, ale cărei niveluri de transmitere rămân ridicate în Europa.

„Trebuie să răspundem la nevoile noastre prin mijloace noi şi inovatoare. Să fim creativi şi curajoşi pentru a reuşi”, a spus Kluge.

În acest sens, acesta a invocat ca exemplu o municipalitate daneză care i-a atras pe studenţi în introducerea unui nou protocol de primire care să respecte exigenţele sanitare la reluarea anului universitar.

Numai în zona Europa, OMS informează că cuprinde 53 de ţări, între care şi Rusia, numără peste 6,2 milioane de cazuri oficiale şi aproape 241.000 de decese legate de coronavirus, conform sistemului de monitorizare al organizaţiei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata