Peste 2.000 de studenţi, din 50 de ţări, se reunesc la SURGICON

60

„SURGICON – The International Surgical Congress for Students”, adună un număr de 2.032 de studenţi, din 50 de ţări să participe la cea de a doua ediţie care este unul dintre evenimentele studenţeşti dedicate chirurgiei şi care se va desfăşura în mediul virtual în perioada 22 – 25 octombrie.

Astfel, această manifestare ştiinţifică este organizată de Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) – filiala Bucureşti.

„În vasta arie a medicinei, chirurgia este matematica cu un infinit de ecuaţii ale căror rezultate trebuie să fie obligatoriu extrem de precise, iar pentru a ajunge la astfel de performanţe profesionale, un chirurg are obligaţia de a se dedica în întregime profesiei sale şi iată că astăzi, prin organizarea acestui amplu eveniment ştiinţific, studenţii Universităţii noastre fac o primă mare demonstraţie ştiinţifică dintr-o nesfârşită provocare a chirurgiei şi a desăvârşirii profesionale în acest fascinant domeniu medical”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă.

În contextul evenimentului vor fi organizate 17 conferinţe susţinute de cadre medicale de la universităţi precum Yale, Standford, University of Chicago sau instituţii spitaliceşti precum Johns Hopkins Hospital, University Hospital of Salamanca sau Institut Regional du Cancer Montpellier, abordând arii specializate şi supraspecializate din chirurgie (chirurgia vasculară, a transplantului, chirurgia oncologică, aspecte academice ale chirurgiei, microchirurgia etc).

„Deoarece SSCR se ghidează după principiul ‘calitate, nu cantitate’, nu am vrut să compromitem workshop-urile noastre hands-on prin trecerea acestora în format digital, astfel că partea practică a congresului se va desfăşura sub forma evenimentelor de tip Live Surgery/Live in a Box Cases. Astfel, SSCR este prima organizaţie studenţească din România care reuşeşte implementarea acestui concept, în premieră, la SURGICON”, a declarat preşedintele „SURGICON 2020”, Andrei Creţu, student în anul 6 al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Din punct de vedere al organizatorilor, congresul acordă o atenţie deosebită competiţiei ştiinţifice şi susţine eforturile academice ale studenţilor de pretutindeni, prin organizarea unei sesiuni clasice de prezentări orale şi de postere, la care participanţii activi pot să îşi transpună munca de cercetare sau activitatea lor chirurgicală, dar şi prin cele două sesiuni de dezbateri ştiinţifice, concept simbol al congresului şi unic în cadrul evenimentelor medicale studenţeşti, la care participanţii au ocazia să-şi demonstreze abilităţile persuasive pe teme controversate din chirurgie.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata