PSD: Respectarea diversităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase reprezintă o garanţie solidă a unei democraţii consolidate

0 32

Respectarea diversităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase reprezintă o garanţie solidă a unei societăţi moderne şi a unei democraţii consolidate, afirmă Partidul Social Democrat într-un mesaj cu prilejul Zilei Minorităţilor din România.

„Contribuţia minorităţilor naţionale la dezvoltarea României este de netăgăduit, iar respectarea diversităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase reprezintă o garanţie solidă a unei societăţi moderne şi a unei democraţii consolidate. Doar în armonie, prin dialog, prin solidaritate, prin unitate, prin respectarea drepturilor şi ocrotirea valorilor fiecăruia dintre noi putem construi pe mai departe o Românie prosperă şi puternică, o ţară sigură, în care fiecare cetăţean să se simtă protejat şi respectat. „La mulţi ani!” tuturor cetăţenilor care aparţin minorităţilor naţionale! La mulţi ani, România!”, se arată în mesajul PSD.

La 18 decembrie este sărbătorită, în fiecare an, Ziua Minorităţilor Naţionale. În 1992, la aceeaşi dată, a fost adoptată, prin Rezoluţie a Adunării Generale a ONU, Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice, se arată pe site-ul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Sursa foto: arq.ro

Sursa: News24.ro.

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x