Școala de șoferi 2019: acte necesare eliberării permisului de conducere

0
Permis Auto

Școala de șoferi în 2019 costă în jur de 1.500 lei, însă pentru a obține permisul de conducere categoria B cheltuielile pot depăși 2.000 lei. Iar tarifele școlilor de șoferi variază în funcție de mașini și de notorietatea pe care o are firma.

Unele școli de șoferi fac o reducere de preț la înscrierea a doi cursanți simultan sau pentru elevi, studenți. Tariful unor școli de șoferi poate fi mai mare pentru orele de condus după ora 18 sau în weekend.

Pe lângă plata școlii de șoferi, mai aveți de plătit analizele medicale, dacă nu sunt incluse în prețul școlii (150-200 lei), testul psihologic (300 lei), închirierea mașinii pentru examen (150-200 lei), taxa pentru eliberarea cazierului, taxa de examinare și taxa de eliberare permis.

Pentru a putea da examenul la școala de șoferi, trebuie să aveți 24 de ore de teorie și 30 de ore de condus în trafic (15 ședințe). O oră de condus are în realitate 50 de minute, iar dacă instructorul este fumător și face opriri pentru asta, poate avea și mai puțin. Dacă vreți să faceți ore suplimentare de condus, mai plătiți 80-100 de lei pentru o ședință.

Dosarul pentru școala de șoferi trebuie să conțină: o cerere tip completată cu informații personale, un aviz medical din care reiese că sunteți apt pentru a conduce autovehicule din categoria pentru care solicitați permisul și cazierul.

După terminarea orelor la școala de șoferi, candidatul trebuie să meargă la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în Pipera, pentru a face o fotografie pentru permis și a da o semnătură electronică. În acel moment, candidatul va plăti taxa de examen auto.

Dosar examen auto categoria B:
-Fișă medicală, eliberată de o policlinică autorizată de Poliția Municipiului;
-Fișă de școlarizare;
-Aviz psihologic;
-Cazier;
-Fotografii tip permis de conducere x 2;
-Copie după buletin sau carte de identității în format A4, diploma de studii și permis de conducere unde este cazul;
-Chitanță doveditoare pentru achitarea taxei de examen auto;
-Fișă de evidență a orelor de conducere, în original și copie.

Examenul auto constă în două probe: o probă teoretică – teste grilă în format electronic și o probă practică în care conduceți pe un traseu ales de polițist.

Valabilitatea cazierului este de 6 luni, se obține de la secția de poliție de sector, iar taxa de eliberare este sub 10 lei. Taxa de eliberare permis de conducere este de 68 de lei și va fi achitată doar după promovarea examenelor.

sursa wall-street.ro

Sursa: News 24 Romania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close