Teste Papanicolau şi mamografii gratuite, prin intermediul Fundaţiei Renaşterea

Foto: fundaţiarenaşterea.ro
0 237

Prin intermediul campaniei „Caravana Oferă Putere”, femeile din două localităţi aflate în judeţele Botoşani şi Ilfov pot beneficia de teste Papanicolau şi mamografii gratuite, derulate de Fundaţia Renaşterea.

Astfel, în perioada 16 noiembrie – 17 decembrie, 400 de teste Papanicolau sunt oferite locuitoarelor din comuna Bucecea, judeţul Botoşani, prin intermediul Unităţii Mobile de Diagnostic Renaşterea şi 200 de mamografii femeilor cu domiciliul în Jilava, judeţ Ilfov, la Centrul Medical al Afecţiunilor Mamare Renaşterea din Bucureşti, se precizează într-un comunicat de presă al fundaţiei.

Iar prima oprire a caravanei a fost în Popeşti-Leordeni, unde, în perioada 12 octombrie – 6 noiembrie un număr de 320 de femei au beneficiat gratuit de investigaţii de sân şi col uterin, efectuându-se 302 de teste Babeş-Papanicolau şi 190 de mamografii.

„Prin investigaţiile medicale oferite în cadrul Caravanei Oferă Putere ne dorim să oferim astfel de servicii şi femeilor din zonele defavorizate ale ţării. În prezent, rata de supravieţuire a femeilor afectate de cancer în ţara noastră este cu 20% mai mică decât a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm şi să informăm femeile despre importanţa controlului medical anual şi să contribuim, pe cât posibil, la reducerea acestor discrepanţe!”, a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea, potrivit comunicatului menţionat.

În contextul medical, cancerele de sân şi de col uterin sunt cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în rândul femeilor şi fac cele mai multe victime la nivel mondial. În România, rata mortalităţii este cea mai mare din Europa – lipsa informării, accesul precar la servicii medicale şi nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea târzie a bolii şi la scăderea şanselor de vindecare. Conform studiilor, în peste 90% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completă, precizează sursa citată.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x