Un bărbat înscena accidente cu mașini de lux și rable

Un bărbat din București este acuzat că a provocat mai multe accidente pentru bani, și a păgubit în acest fel companiile de asigurări cu un milion de lei.

Astfel că, individul înscena accidente rutiere în care erau implicate mașini ieftine care loveau mașini scumpe, și încasa mai apoi banii pentru reparații.

De asemenea, toate vehiculele îi aparțineau de fapt suspectului, care câștiga banii rămași după ce repara mașinile, cel mai probabil cu piese second-hand, mai ieftine decât cele originale, stabilite în constatarea firmei de asigurări.

Povestea acestui caz este complexă.

Individul în vârstă de 43 de ani a pus la cale o întreagă schemă prin care a reușit să păcălească firmele de asigurări.

Acesta cumpăra mașini vechi, pe care le lua cu o mie-două de euro, după care plătea șoferi pe sume între 300-500 de euro, și înscena accidentele. Ar fi fost 30 de evenimente rutiere, în care au fost avariate mașini de lux marca Porsche Cayenne, Audi Q7, Maserati Ghibli, Mercedes Benz GLE. Bărbatul completa apoi înțelegerile amiabile și întocmea dosarele de daună, pe care le depunea la companiile de asigurări. Despăgubirea o încasa el.

Așadar, bărbatul a fost luat din pat de trupele speciale și dus la audieri, alături de alte 27 de persoane. Toți sunt bănuiți că ar fi participat la acest tip de înșelăciune, care a adus un prejudiciu de un milion de lei mai multor companii de asigurări.

Bărbatul a reușit, astfel, să rămână în buzunar cu zeci de mii de euro, după ce a indus în eroare mai multe firme de asigurare. Legea îi permite şoferului păgubit să solicite plata despăgubirii chiar și înainte de reparația mașinii.

Asigurătorul este obligat să stabilească valoarea despăgubirii în funcţie de preţurile pentru piese, materiale şi manoperă necesare reparaţiei, prevăzute în sistemele pentru evaluarea daunelor auto şi cataloagele pentru piese de schimb. Pe piața neagră sau second-hand, asemenea piese pot fi găsite la prețuri și de trei ori mai mici.

Suspecţii sunt acuzați de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Sursa: stirileprotv.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata