Volkswagen investeşte 33 miliarde de euro în vehiculele electrice până în 2024

0 1

Până in anul 2024, Volkswagen AG va investi 33 miliarde de euro (38,60 miliarde de dolari) în mobilitatea electrică, a informat cel mai mare producător auto european la adunarea anuală care a avut loc online, transmit Xinhua şi DPA.

Scopul principal al investiţiei este ca Volkswagen „să devină lider pe piaţa vehiculelor electrice”, a precizat VW, care a anunţat de asemenea o investiţie suplimentară de 14 miliarde de euro la divizia IT şi la cea care se ocupă de conducerea autonomă.

În aceste timpuri „Transformarea grupului nu este afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19) ci este accelerată”, a afirmat directorul general al Volkswagen, Herbert Diess.

Însă efectele pandemiei „se simt cu siguranţă”, a adăugat şeful VW, anunţând că în primele opt luni din acest an vânzările grupului pe plan global au scăzut cu 21,5%, la 5,6 milioane de vehicule.

Din acest punct de vedere, fără a da cifre exacte, Herbert Diess a precizat că Volkswagen se aşteaptă în 2020 „la un declin sever al câştigurilor”, comparativ cu 2019, iar vânzările vor fi mult mai scăzute faţă de anul trecut.

Legat de aceasta, şeful VW a subliniat importanţa Chinei – cea mai mare piaţă auto globală – în dezvoltarea vehiculelor electrice.

„Creşterea pe piaţa auto chineză va fi predominant pe segmentul vehiculelor electrice în acest deceniu”, a declarat Diess.

Stephan Wollenstein, şeful subsidiarei chineze a VW, a anunţat că Volkswagen AG şi trei societăţi mixte locale intenţionează să investească în China aproximativ 15 miliarde de euro (17,44 miliarde de dolari) în mobilitatea electrică, în perioada 2020 – 2024.

Cu ajutorul acestei investiţii a lui Volkswagen şi a celor trei societăţi mixte pe care le deţine în China cu FAW Group, SAIC Motor şi JAC, producătorul auto german va construi 15 modele diferite de vehicule electrice sau hibrid plug-in până în 2025.

Vehiculele vor fi construite folosindu-se platforma Modular Electric Drive (MEB) a celor de la VW la două fabrici din China, din octombrie. Bateriile pentru vehiculele electrice vor fi furnizate de firmele CATL, Guoxuan şi A123.

Directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, a anunţat că firma are ca obiectiv livrarea a 26 de milioane de vehicule electrice până în 2029, majoritatea în China.

În primele şase luni din 2020, Volkswagen a înregistrat pierderi înainte de taxe de 1,4 miliarde de euro, faţă de un profit înainte de taxe de 9,6 miliarde de euro în primul semestru din 2019. Veniturile au scăzut cu 23%, la 96 miliarde de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata