Cele mai populare preparate din carne de pui

Există nenumărate rețete cu carne de pui, foarte cunoscute atât la nivel național, cât și global. Foarte versatilă și gustoasă, această proteină ajută la menținerea unei greutăți ideale, este bogată în vitamina B6, seleniu, fosfor și zinc, ajută la funcționarea corectă a sistemului nervos central și a întregului organism.

Rețetele cu carne de pui sunt unele dintre cele mai simple și accesibile tuturor.Acest tip de carne reprezintă proteina cel mai des consumată în fiecare casă, de aceea și varietatea preparatelor culinare este uriașă. De la supe și ciorbe până la tarte sau mâncăruri mai consistente, carnea de pui este o adevărată vedetă în bucătărie. 

În prezent, dintre cele mai populare preparate din carne de pui, care se pot pregătii in orice bucătărie, se numără:

  • Nuggets

Într-o formă teribil de gustoasă, pieptul de pui tăiat în bucăți se amestecă cu pesmet, parmezan, ulei, ou, sare și piper. Se aseamănă foarte mult cu șnițelele, doar că nuggets includ și parmezan ras sau cașcaval. Bucățile de carne de pui se prăjesc în ulei încins ori se coc în cuptor, apoi sunt gata pentru a fi savurate alături de garnitura preferată.

  • Aripioare picante

Cu siguranță nu există persoană care să nu fi gustat măcar o dată aripioare picante. Acest preparat a scris istorie și a devenit de-a lungul timpului unul dintre principalele produse culinare din bucătăria de tip fast-food. Bineînțeles, este foarte uşor să comanzi, chiar şi online, decât să pregăteşti acest fel de mâncare, astfel, delicioasele aripioare picante pregătite după rețeta clasică  le poți gătii şi acasă, după o variantă proprie. Indiferent de alegere, această rețetă garantat va fi pe gustul întregii familii.

  • Pui Shanghai

Se foloseşte mai des în bucătăria asiatică, acest tip de carne capătă o aromă deosebită când se pregătește după rețeta de pui Shanghai. Este vorba de un fel de preparat pane, la care se adaugă amidon, susan și sos de soia. Carnea de pui se marinează în sos de soia, după care se trece printr-un amestec realizat din amidon, mustar, ou, sare și semințe de susan, apoi se prăjește în ulei încins. Se poate pregătii acasă, sau mai uşor şi mai simplu, se comandă.

  • Frigărui de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai sigure tipuri de carne existente. Este “prietena” curelor de slăbire, așa că o întâlnim foarte des sub formă de frigărui de pui. Alături de vinete, dovlecei, ceapă, ardei sau roșii, carne de pui este o opțiune nu doar pentru cei care vor să slăbească, ci și pentru persoanele care își doresc să se bucure de un preparat la grătar, dar trebuie să urmeze şi un regim alimentar strict din cauza problemelor de sănătate, sau se greutate.

  • Pui la cuptor

Cei mai mulți dintre noi am crescut cu puiul pe sticlă pe care îl pregăteau frecvent mamele sau bunicile noastre. Întreg sau porționat, puiul la cuptor se gătește foarte ușor și este extrem de sănătos. Merge de minune cu o garnitură din cartofi natur ori piure, amestec de legume sau salată proaspătă.

  • Ciorbă de pui à la grec

Deși este vorba de o rețetă din bucătăria grecească, gustul său inedit și ușurința preparării a făcut-o celebră în lumea întreagă. Această ciorbă înseamnă o bogăție de ingrediente – carne de pui, orez, ouă, smântână, legume proaspete, verdeață, condimente, ierburi aromatice și lămâie. Ciorba de pui à la grec este una deosebită, care respectă chiar și principiile de politețe pentru servirea mâncărurilor lichide, respectiv orice ingredient are dimensiunea potrivită pentru a încăpea în lingură.

  • Pui Teriyaki

Conține carne moale și suculentă de pui, gătită în cel mai bun mod, după o rețetă japoneză cunoscută la nivel internațional. Bucățile de pui sunt marinate într-un sos de soia cu sake sau mirin și zahăr, apoi se pun într-o tigaie și se lasă pe foc până când sunt complet glazurate. Puiul Teriyaki se servește cu orez, dar poate fi combinat și cu legume gratinate.

Aşadar, carnea de pui poate fi inclusă aproape în orice tip de preparat, se gătește rapid și este o sursă de nutrienți și vitamine diverse, care întăresc sistemul imunitar. Savuroasă și deosebit de apetisantă, carnea de pui, era considerată odinioară un privilegiu al persoanelor înstărite și se consuma doar la ocaziile speciale. Astăzi, este nelipsită din meniul zilnic și a devenit ingredient cheie pentru cele mai cunoscute mâncăruri pe plan mondial.

 

 

 

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata