Consiliul Concurenţei analizează preluarea de către Sandoz AG a unei activităţi de comercializare de la GlaxoSmithKline

224

În prezent, Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin Sandoz AG intenţionează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină.

Astfel, compania Sandoz AG Elveţia este membră a Grupului Novartis şi desfăşoară activităţi în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.

Distribuitorul GSK este o companie farmaceutică internaţională, cu sediul în Marea Britanie, listată la bursa din Londra, cu o listare secundară la bursa din New York, şi este activă în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.

În tara noastră, cele două grupuri sunt active în domeniul comercializării de produse farmaceutice.

În contextul tranzactiei, în activitatea de comercializare ce urmează să fie preluată de către Sandoz AG, include mărcile Zinnat, Zinacef şi Fortum[1].

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei nr. 21/1996, această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Aşadar, Autoritatea de Concurenţă va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata