Consiliul Concurenţei analizează preluarea Erber de către Koninklijke DSM

Foto: shutterstock.com
0 12

Koninklijke DSM N.V. şi filiala sa, DSM International Participations B.V., intenţionează să preia compania Erber Aktiengesellschaft, iar Consiliul Concurenţei analizează astfel, această tranzacţie, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, joi, AGERPRES.

Astfel, Koninklijke DSM este o companie producătoare de substanţe chimice, specializată în ştiinţele vieţii şi ştiinţele materialelor. Filiala din România a grupului are ca obiect principal de activitate fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă.

Erber este societatea-mamă a BIOMIN Holding GmbH, Austria şi a Romer Labs Division Holding GmbH, Austria.  Biomin România activează în domeniul producţiei de aditivi furajeri, aditivi furajeri pentru îmbunătăţirea sănătăţii intestinale (fitogeni/uleiuri esenţiale, probiotice, acizi organici/amestecuri de acizi) şi preamestecuri pentru hrana animalelor. Iar Romer Labs este un furnizor de soluţii de diagnostic pentru industria agricolă, alimentară şi a hranei pentru animale.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie, în acest fel, în termenele prevăzute de lege.

În acest context, autoritatea de concurenţă aşteaptă eventualele observaţii şi puncte de vedere în termen de 20 zile de la data acestui anunţ.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata