Cum ne ajută dieta cu fibre vegetale

123

„Regimul fibra” este denumită dieta cu fibre vegetale ce este originară din SUA. Această dietă are rolul de a oferi zilnic organismului cantitatea recomandată de către nutriționiști, adică între 30 și 50 grame fibre vegetale. În mod obișnuit, noi consumăm zilnic circa 15-20 g grame fibre. Fibrele sunt esențiale deoarece feresc organismul uman de o multitudine de boli. Reduc bolile de inimă, accidentele vasculare și te protejează împotriva cancerului colorectal și a diabetului de tip 2. Datorită faptului că este o dietă ce are la bază o varietate mare de fructe și legume, nivelul tău de energie va fi mereu unul crescut și nu va fi greu să respecți acest regim.

Regimul acesta, în funcție de proporția de asimilarea caloriilor ingerate la fiecare masă te ajută să scazi foarte rapid în greutate și în plus, fibrele vegetale oferă senzația de sațietate și atunci nu va fi o dietă dificil de urmat. Totuși este recomandat ca persoanele ce au anumite boli intestinale precum: diverse colite, boala Crohn, diverticulită, colon iritabil să nu urmeze acest regim.

Pentru a vă forma o dietă proprie este bine de știut care sunt alimentele ce conțin fibre vegetale, și vă puteți apuca de treabă.

Alimentele ce sunt bogate în fibre vegetale: prune uscate, caise uscate, cereale integrale, migdale, gutui, mazare, fasole alba fiartă, fasole verde, mere, pere, pâine integrală, pâine albă, pâine de secară, morcovi, nuci, iaurt, lapte degresat, banane, pește, brânza de vaci, porumb fiert, mămăliga, etc.

După ce v-ați făcut o listă cu alimentele ce vă aduc un aport de fibre, puteți începe să vă formați un meniu pe fiecare zi a săptămânii în care să integrați fiecare aliment enumerat mai sus, de exemplu:

Luni:

 Micul dejun- o cană de 250 ml lapte cu cereale
 Prânz-100 grame carne de pui fiartă, o felie de pâine neagră, mazare fiartă (200g) cu o roșie si puțină sare
 Cină-2 porumbi fierți, o piersică, 3 migdale

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

 

 

 

 

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata