Coduri si nume schimbate pentru crearea unui cerc inchis

Functionarii retinuti in cadrul dosarului deschis pentru luare de mita la RAR foloseau coduri si nume de barbati care se schimbau periodic, astfel incat sa se creeze un cerc inchis in care sa nu patrunda persoane straine. Silviu, Marius sau Mihai erau nume stabilite de functionari cu complicii sai, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, functionarii publici si complicii acestora schimbau codurile la anumite intervale de timp. Practic, schimbau prenumele folosite, astfel incat, in momentul in care beneficiarul nu a discutat cu complicele si nu i s-a comunicat noul cod, dar se prezenta folosind un vechi prenume, functionarul isi dadea seama ca acesta nu a discutat cu intermediarul si nu a dat banii.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, Ioan Vesteman, functionari publici din cadrul RAR Sibiu si RAR Valcea, prin intermediul unor terte persoane, pretindeau si primeau sume de bani pentru activitati de identificare, omologare si verificare a starii tehnice a vehiculelor in vederea inmatricularii.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata