Cum poți renunța la zahăr pentru totdeauna

Dependență de zahăr poate fi dificil de învins, însă există câteva moduri prin care poți renunța la acest ingredient dăunător pentru sănătatea ta.
Zahărul este ingredientul pe care îl iubim, deși este poate cel mai dăunător pentru sănătatea noastră, dar în cantitate moderată nu ar trebui să reprezinte o problemă, însă din păcate în aproape orice produs alimentar acesta se regăsește pe lista ingredientelor.

Cantitatea maximă recomandată pentru femei este de 6 linguri pe zi, însă statisticile au arătat că în medie sunt consumate, de fapt, peste 15 linguri, arătând astfel că există și o dependență de zahăr.

Deoarece zahărul se găsește în atât de multe alimente, este dificil să ne dăm seama exact la ce ar trebui să renunțăm, iar dacă vei consuma grăsimile potrivite, poftă de un deșert sau de zahăr va scădea, deoarece vei fi mai puțin tentată să consumi gustări.

Grăsimile sănătoase ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, acest lucru fiind de ajutor, deoarece vor dispărea poftele, iar sursele importante de grăsimi sănătoase sunt nucile, peștele, brânză și avocado.

Cercetătorii au demonstrat că mirosirea uleiurilor esențiale de iasomie și mentă poate reduce apetitul și poate ajuta la eliminarea poftelor de zahăr.

Sau din cauza lipsei somnului, creierul tău va prefera opțiunile mai puțin sănătoase, ajungând de multe ori să alegi gustări nepotrivite precum chipsuri, ciocolată și tot felul de alte dulciuri.

Dacă nu vei bea suficientă apă, vei avea mai des poftă de zahăr, iar senzația de foame va fi prezentă mult mai des.

Deși poate ți se pare neobișnuit, este recomandat să mănânci alimente amare dacă vrei să scapi de dependență de zahăr. Deși pare că organismul tău simte nevoia de zahăr, senzorii din corp reacționează și la alimentele amare. În plus, acestea ajută la diminuarea poftelor și la reglarea hormonilor.

sursa elle.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata