Natura face minuni. Câte minute petrecute în aer liber te fac mai fericit

0 112

Fericirea nu este chiar atât de greu de obținut, secretul stă în timpul petrecut în aer liber, în special în spațiile verzi. Orice activitate în aer liber ajută la diminuarea nivelului de stres, a tensiunii arteriene și a ritmului cardiac. De asemenea, timpul petrecut afară îmbunătățește starea de spirit și sănătatea mintală.

Unele cercetări sugerează chiar că spațiile verzi sunt asociate cu un risc mai scăzut de a dezvolta turburări psihiatrice. Iar studiul dovedește că doar 20 de minute într-un parc, chiar și fără activitate sportivă, sunt suficiente pentru îmbunătățirea stării de spirit.
Pentru a realiza cercetarea, oamenii de știință au studiat 94 de adulți care au vizitat unul sau trei parcuri urbane vară și toamna. Ei au primit trackere de fitness pentru măsurarea activității fizice, dar nu li s-a spus ce să facă în parc sau cât timp să petreacă acolo. Înainte și după vizită în parc, fiecare persoană a răspuns la o serie de întrebări despre starea de spirit – care au fost utilizate pentru a calcula un scor de bunăstare, cu o valoare maximă de 55.

Timpul mediu petrecut în parc a fost de 32 de minute, iar 30% dintre participanți au avut activitate fizică moderată. Gradul de bunăstare a crescut în timpul vizitei la 60% dintre subiecți, cu o creștere medie de aproximativ 1,5 puncte (de la 37 la 39).
Activitatea fizică nu a fost necesară pentru a crește starea de bine, au descoperit autorii studiului, deși o mulțime de cercetări sugerează că sportul este grozav pentru sănătatea mintală, mai ales dacă este făcut afara

Pentru multe dintre persoanele care au participat la studiu, spațiul verde pare să fie suficient pentru a declanșa o schimbare, afirmă co-autorul studiului Hon Yurn, director de cercetare în departamentul de terapie ocupațională de la University of Alabama.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x