Românii au umplut coșurile supermarketurilor cu alimente, cu câteva zile înainte de Paște

0

Sursa: Financiarul.ro.

Românii au început încetul cu încetul să locuiască practic, în magazine și supermarketuri. De ce? Pentru că până la minivacanța de Paște și 1 mai mai sunt doar câteva zile iar toți oamenii se aprovizionează pe ultima sută de metri. În plus, aceștia par dintr-o dată din ce în ce mai răbdători. Stau la cozi interminabile ore întregi, iar coșurile dau pe afară la cât sunt de pline. Dacă vă gândiți să dați fuga la supermarket pentru a vă face cumpărăturile de Paște dar nu vreți totuși să vă cumpărați mult prea multe alimente care oricum vor rămâne neatinse în frigider, Adrian Măniuțiu, om de afaceri și analist economic, a declarat care sunt cele mai inteligente moduri de a merge la cumpărături.

În această perioada, la fel ca și în perioada Crăciunului, românii cumpără fel de fel de produse alimentare, fără să se gândească că pot rămâne practic faliți sau uneori și cu datorii.

„Să încercăm să cumpărăm mai puțin, pentru o perioada mai scurtă de timp. Să ne desprindem de această idee de a face provizii, daunează bugetului și felului eficient de a lucra cu mâncarea„, spune Adrian Măniuțiu.

„E o idee bună să vezi care sunt produsele la ofertă, să vezi ce are un discount foarte mare și atunci să cumperi pe stoc. Atunci când ne gândim la buget, vrem să avem grijă, planificarea e foarte importantă. P manieră inteligentă de a nu ieși din planificare este să folosim bani cash. Banul gheață are un impact extraordinar asupra noastră atunci când îl scoatem din portmoneu, îl numărăm și îl punem la casă„, a mai adăugat afaceristul

România se află pe locuri înaintate în topul european al celor mai risipitori oameni. Aceștia obișnuiesc să arunce la gunoi câte 110 kilograme de mâncare pe cap de locuitor, în fiecare an.

Sursa: observator.tv

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close