Trei din zece gameri ascund de părinţi detalii despre timpul alocat jocurilor video

Foto: playtech.ro
0 98

În prezent, 27% dintre amatorii de jocuri video, de la nivel global, ascund de părinţi timpul petrecut în faţa computerelor, arată o cercetare comandată de Kaspersky.

Gamerii chestionaţi susţin că se feresc de părinţi atunci când vine vorba despre a le spune cât timp petrec jucându-se jocuri video din cauza preconcepţiilor de tipul „sunt dăunătoare pentru sănătatea ta” (61%) sau că „afectează creierul” (42%).

Din punct de vedere nurologic, cea mai mare dezamăgire pentru jucători este că, în timp ce părinţii apreciază multe dintre aspectele pozitive, precum creativitatea (43%), abilităţile sociale (34%), rezolvarea problemelor (31%), sunt mai puţin capabili să le înţeleagă pasiunea, în principal ca urmare a faptului că jocul în sine şi elementele sociale ale acestuia sunt atât de diferite  în comparaţie cu  filmele sau muzica.

În acest sens, studiul arată că aproape jumătate dintre cei intervievaţi (47%) consideră că, dacă părinţii ar înţelege anumite jocuri, relaţia lor s-ar îmbunătăţi.

Cercetarea „Generation Game” a fost comandată de Kaspersky şi efectuată de Savanta în noiembrie 2020, în peste 17 ţări, pe un eşantion de 5.031 de respondenţi, cu vârste de sub 35 de ani şi care se joacă cel puţin 5-10 ore pe săptămână pe un computer.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x